Kringloop 't Pakhuys

Wie zijn wij

Krinloopwinkel ’t Pakhuys is een initiatief van het Wijkpastoraat Oude Noorden en Noorderlicht Rotterdam.

Het Wijkpastoraat is al jaren actief in het Oude Noorden – vooral vanaf hun pand aan de Zwaanshals en vanuit de Weerhaan (Gerard Scholtenstraat). Zij zetten zich in voor mensen die het om wat voor reden dan ook lastig hebben.

Noorderlicht is een kerk die haar thuisbasis heeft in de Prinsekerk (Schepenstraat). Zij is een jonge gemeente en wil niet alleen op zondag bij elkaar komen, maar zich ook inzetten voor mensen in Rotterdam Noord.

Het Wijkpastoraat en Noorderlicht werken sinds voorjaar 2017 samen aan de kringloop ’t Pakhuys. De opbrengst gaat naar de hulp aan mensen die hulp goed kunnen gebruiken (zowel via andere projecten van het wijkpastoraat als via projecten van Noorderlicht).

Overigens is de winst niet het enige of voornaamste doel van ’t Pakhuys. We willen vrijwilligers een leuke plek bieden. We proberen de verspilling in onze maatschappij tegen te gaan. En we bieden spullen aan voor betaalbare prijzen, zodat mensen met een krappe beurs ook geholpen worden. In schrijnend situaties proberen we ook bij te springen met de spullen die nodig zijn.